MSIT
Strona główna » Aktualności » „Małopolska Trasa Smakoszy” - Certyfikacja Regionalnych Karczm w Małopolsce. Rozpoczynamy 3-cią edycję!
drukuj drukuj

AKTUALNOŚCI

Ostatnie aktualności MOT

12-02-2018
„Krakowskie zapusty”, czyli wspólne smażenie chrustu

07-02-2018
Małopolska Organizacja Turystyczna na targach w Tel Awiwie

05-02-2018
Najlepsza Stacja Narciarska Małopolski - głosowanie!

25-01-2018
43 karczmy z certyfikatem „Karczma Regionalna Małopolski 2017/2018”

18-01-2018
Promocja Małopolski na Targach FITUR w Madrycie

12-01-2018
„Mieszkańcy a odwiedzający – w poszukiwaniu jakości i komfortu” - Międzynarodowa Konferencja Miasta Historyczne 3.0

08-01-2018
Koncert kolęd otwierający 12. edycję Festiwalu Muzyka Zaklęta w Drewnie

28-12-2017
Najlepsza Stacja Narciarska Małopolski - zgłoś kandydatów!

„Małopolska Trasa Smakoszy” - Certyfikacja Regionalnych Karczm w Małopolsce. Rozpoczynamy 3-cią edycję! 9.10.2015

„Małopolska Trasa Smakoszy” 

Certyfikacja Regionalnych Karczm w Małopolsce -

                              rozpoczynamy 3-cią edycję! 

 

 Małopolska Organizacja Turystyczna od lat zajmuje się promocją Małopolski „od kuchni” poprzez ukazywanie bogactwa jej smaków i dziedzictwa kulinarnego. Rozpoczynamy trzecią edycję certyfikacji, która zakończy się przyznawaniem Certyfikatów „Regionalna Karczma Małopolski” na rok 2016.

Projekt „Małopolska Trasa Smakoszy - Certyfikacja Regionalnych Karczm Małopolski jako element podnoszenia jakości usług turystycznych” oraz utworzenie „Małopolskiej Trasy Smakoszy” prowadzony jest przez MOT od 2011 roku i służy identyfikacji obiektów gastronomicznych o najwyższym standardzie i jakości świadczonych usług oraz wzmocnieniu promocji małopolskich produktów tradycyjnych i regionalnych.

 

WYTYCZNE CERTYFIKACJI – „Księgi jakości gastronomii regionalnej, czyli o czym karczmarz wiedzieć powinien”

Certyfikacja przebiega zgodnie z wytycznymi „Księgi jakości gastronomii regionalnej, czyli o czym karczmarz wiedzieć powinien”. Jest to dokument strategiczny, przyjęty uchwałą Zarządu Małopolskiej Organizacji Turystycznej,zawierający m.in. następujące treści:

-       procedurę i wytyczne certyfikacji obiektów gastronomicznych;

-       wymagania, jakie powinny spełniać obiekty gastronomiczne ubiegające się o certyfikację (kryteria certyfikacji);

-       kompendium wiedzy o tradycjach karczmarskich w Małopolsce i pożądanych standardach jakości lokali gastronomicznych;

-       wzór ankiety weryfikacyjnej sprawdzającej spełnienie określonych wymagań;

-       procedurę kontroli jakości w obiektach gastronomicznych, które uzyskały certyfikat jakości.

 

Obiekty gastronomiczne, które chcą ubiegać się o certyfikat „Regionalna Karczma Małopolski 2016” proszone są o zgłoszenia na wypełnionym formularzu oraz załączenie podpisanego i opieczętowanego bonu konsumpcyjnego.

 

Dokumenty należy przesyłać w formie skanu na adres: elzbietatm@mot.krakow.pl, a następnie oryginał pocztą na adres biura MOT: Rynek Kleparski 4, lokal 13, 31-150 Kraków. Termin składania zgłoszeń upływa z dniem 23 października 2015 r.

 

W załącznikach znajdą Państwo:

  1. formularz zgłoszenia,
  2. bon konsumpcyjny,
  3. dokument „Księga jakości gastronomii regionalnej”,
  4. informację prasową.

 

Członkowie Zespołów Oceniających będą odwiedzać karczmy anonimowo do końca listopada 2015 r.

 

Wszelkie pytania prosimy kierować do koordynatora projektu: p. Elżbiety Tomczyk-Miczki: elzbietatm@mot.krakow.pl

Wróć do Aktualności
 
WSPÓŁPRACA
          
      Małopolska